Juha Moilanen FC Viikinkien valmennuspäälliköksi

07.03.2017

FC Viikingit on nimennyt uudeksi valmennuspäällikökseen Juha Moilasen. Moilasella on pitkä ja monipuolinen kokemus valmennuksesta. Viimeisimpänä hän on työskennellyt ÅIFK:n valmennuspäällikkönä, mutta taustalta löytyy myös mm. HIFK:n päävalmentajan pesti ja vuosia Hongan valmennuspäällikkönä. Kokonaisuudessaan Moilanen on työskennellyt suomalaisen jalkapallovalmennuksen parissa yli 25 vuotta.

Moilaselle Viikingit oli vuoden tauon jälkeen tervetullut paluu jalkapalloammattilaisen työhön. Seura myös vakuutti uuden valmennuspäällikön nopeasti, kun mahdollisuus pestiin aukesi.

– Tunsin ennalta Viikingeistä muun muassa Pete Pasasen (Viikinkien junioripäällikkö), ja kun tilaisuus Viikinkien valmennuspäällikön hommaan tuli, tutustuin seuraan tarkemmin ja kuulostelin hiukan asioita. Kaikki alkoikin pian vaikuttaa ihan superilta: kentät ja olosuhteet ovat kunnossa ja toimiston tyyppien kanssa tulen hyvin toimeen.

Uuden valmennuspäällikön toimenkuva tarkentuu vielä lähiaikoina, mutta Moilanen korostaa että joka tapauksessa työ on yhteispeliä.

– Tarkemmat työnjaot ovat vielä tekemättä, mutta mä olen joka tapauksessa tällainen yhteistyökykyinen tyyppi, ja Aminen (Viikinkien nappulapäällikkö Amine Rchidi) ja Peten kanssa tässä aletaan yhdessä höylätä: Mietitään nykytilaa ja hahmotellaan tavoitetilaa ja siltä pohjalta sitten katsotaan mitä pitää alkaa kehittää.

Viikinkien tilanteen valmennuspuolella Moilanen arvioi valoisaksi.

– Meillähän on hirveesti valmentajia, ja vielä nuoria valmentajia. Heidän kouluttamisensa tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Viikinkien linjaus tässä asiassa on kyllä magee, että tehdään itse valmentajia. Näille valmentajille pitää sitten antaa työkaluja, että heidän olisi helppo toimia.

Moilasella on myös jo mielessään asioita, joita hän haluaa työssään kehittää.

– Varmasti koetamme löytää yksinkertaisempia tapoja suunnitella tätä vaikeaa lajia, ja sitä varten me valmennuspäälliköt tarvitsemme myös tietoa siitä, mitä kentillä tapahtuu. Haluan myös huolehtia, että Viikingeissä voi jatkossakin kukin harrastaa sillä tasolla, joka itselle sopii. Kaikilla tasoilla tekemisen pitää kuitenkin olla laadukasta.

Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että arkinen valmennustyö pitää tehdä hyvin.

– Valmentajien pitää opettaa ihan kädestä pitäen, miten asiat tehdään oikein. Turhan harvoin esimerkiksi kentillä näkee sellaista, että valmentaja konkreettisesti opettaa pienelle pelaajalle oikeaa jalan asentoa. Mulle futis on taitojuttu, ja taidon oppimiseen tarvitaan laadukasta opetusta ja harjoittelua.

Kaikki ei kuitenkaan voi perustua vain asioiden tekemiseen teknisesti hyvin.

– Kyllä ihan ensimmäinen asia on se, että meidän pitää saada lapsi ihastumaan futikseen ja innostumaan siitä. Muuten ei mikään muu kannata. Niitä huippuja ei synny, ellei pelaajia opeteta konkreettisesti, muttei myöskään ilman sitä omaa innostusta harjoittelemiseen.

Kauden alla uusi valmennuspäällikkö haluaa vielä toivottaa kaikki tervetulleiksi Idän punaisiin:

– Kevät koittaa ja nurmi alkaa vihertää. Kaikille junnuille haluan toivottaa tervetuloa seuraan. Puhelinnumero löytyy verkkosivuilta ja siihen voi soitella!

25.04.2019FC Viikingit perustaa T12-13 joukkueen
16.04.2019FC Viikingit Futisfestivaalit 31.8.-1.9.
15.03.2019FC Viikingit ja VuoApteekki yhteistyöhön
11.03.2019FC Viikingit P05 Red -joukkue P14 FUTSAL -sarjan ylivoimaiseen voittoon
29.11.2018FC Viikingit Tähtiseuraksi
09.10.2018P12 uusi vastuuvalmentaja Rami Numminen
31.08.2018FC Viikingit ja sulkapalloseura Drive yhteistyöhön
17.08.2018Tyttöfutispäivä Hettarilla la 18.8.2018
13.08.2018FC Viikingit P05 punainen SPL P13 II lopputurnauksen hopeaa !!
25.07.2018FC Viikingit P08 Hesa Cupin A-finaalissa

Siirry arkistoon »