Juha Moilanen FC Viikinkien valmennuspäälliköksi

07.03.2017

FC Viikingit on nimennyt uudeksi valmennuspäällikökseen Juha Moilasen. Moilasella on pitkä ja monipuolinen kokemus valmennuksesta. Viimeisimpänä hän on työskennellyt ÅIFK:n valmennuspäällikkönä, mutta taustalta löytyy myös mm. HIFK:n päävalmentajan pesti ja vuosia Hongan valmennuspäällikkönä. Kokonaisuudessaan Moilanen on työskennellyt suomalaisen jalkapallovalmennuksen parissa yli 25 vuotta.

Moilaselle Viikingit oli vuoden tauon jälkeen tervetullut paluu jalkapalloammattilaisen työhön. Seura myös vakuutti uuden valmennuspäällikön nopeasti, kun mahdollisuus pestiin aukesi.

– Tunsin ennalta Viikingeistä muun muassa Pete Pasasen (Viikinkien junioripäällikkö), ja kun tilaisuus Viikinkien valmennuspäällikön hommaan tuli, tutustuin seuraan tarkemmin ja kuulostelin hiukan asioita. Kaikki alkoikin pian vaikuttaa ihan superilta: kentät ja olosuhteet ovat kunnossa ja toimiston tyyppien kanssa tulen hyvin toimeen.

Uuden valmennuspäällikön toimenkuva tarkentuu vielä lähiaikoina, mutta Moilanen korostaa että joka tapauksessa työ on yhteispeliä.

– Tarkemmat työnjaot ovat vielä tekemättä, mutta mä olen joka tapauksessa tällainen yhteistyökykyinen tyyppi, ja Aminen (Viikinkien nappulapäällikkö Amine Rchidi) ja Peten kanssa tässä aletaan yhdessä höylätä: Mietitään nykytilaa ja hahmotellaan tavoitetilaa ja siltä pohjalta sitten katsotaan mitä pitää alkaa kehittää.

Viikinkien tilanteen valmennuspuolella Moilanen arvioi valoisaksi.

– Meillähän on hirveesti valmentajia, ja vielä nuoria valmentajia. Heidän kouluttamisensa tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Viikinkien linjaus tässä asiassa on kyllä magee, että tehdään itse valmentajia. Näille valmentajille pitää sitten antaa työkaluja, että heidän olisi helppo toimia.

Moilasella on myös jo mielessään asioita, joita hän haluaa työssään kehittää.

– Varmasti koetamme löytää yksinkertaisempia tapoja suunnitella tätä vaikeaa lajia, ja sitä varten me valmennuspäälliköt tarvitsemme myös tietoa siitä, mitä kentillä tapahtuu. Haluan myös huolehtia, että Viikingeissä voi jatkossakin kukin harrastaa sillä tasolla, joka itselle sopii. Kaikilla tasoilla tekemisen pitää kuitenkin olla laadukasta.

Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että arkinen valmennustyö pitää tehdä hyvin.

– Valmentajien pitää opettaa ihan kädestä pitäen, miten asiat tehdään oikein. Turhan harvoin esimerkiksi kentillä näkee sellaista, että valmentaja konkreettisesti opettaa pienelle pelaajalle oikeaa jalan asentoa. Mulle futis on taitojuttu, ja taidon oppimiseen tarvitaan laadukasta opetusta ja harjoittelua.

Kaikki ei kuitenkaan voi perustua vain asioiden tekemiseen teknisesti hyvin.

– Kyllä ihan ensimmäinen asia on se, että meidän pitää saada lapsi ihastumaan futikseen ja innostumaan siitä. Muuten ei mikään muu kannata. Niitä huippuja ei synny, ellei pelaajia opeteta konkreettisesti, muttei myöskään ilman sitä omaa innostusta harjoittelemiseen.

Kauden alla uusi valmennuspäällikkö haluaa vielä toivottaa kaikki tervetulleiksi Idän punaisiin:

– Kevät koittaa ja nurmi alkaa vihertää. Kaikille junnuille haluan toivottaa tervetuloa seuraan. Puhelinnumero löytyy verkkosivuilta ja siihen voi soitella!

19.12.2017Kuukausitiedote Nro 2.
08.11.2017Kuukausitiedote Nro 1.
17.08.2017Tyttöfutistapahtuma la 19.8.
15.07.2017FC Viikingit P05 menestyi Hesa Cupissa 2017 !!
06.04.2017Kesän Futisleikkis ja Perhefutis
07.03.2017Juha Moilanen FC Viikinkien valmennuspäälliköksi
16.02.2017Kesän Futisleirien ilmoittautuminen avattu
20.01.2017Viikkarihallin hankesuunnitelma etenee
07.10.2016Lisää Viikkareita valmennukseen ja seuratoimintaan!
03.10.2016Junnujen kauden päättäjäisiä vietettiin Hettarilla 1.10.2016

Siirry arkistoon »